Umag, grad bogate povijesne baštine i zabave za sve uzraste


Umag, slikoviti mediteranski grdić na zapadnoj obali Istre udaljen 10 km od slovenske granice sa 45 km obale. Nudi bogatu ponudu zabave i predivne plaže – tenis, golf, biciklizam, ronjenje, razni drugi sportovi, Aquapark, adreanalinski park, enogastro ponuda...

Umag - grad tenisa

Umag je svjetski poznat po svom događaju ATP turniru koji se održava godinama u mjesecu srpnju. Turnir posjećuju mnogobrojne svjetski poznate teniske zvijezde. O svemu se najbolje uvjerite sami.

Umag - biciklističke staze

Sjeverozapadna Istra (Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla) s 19 uređenih i označenih staza, pogodna je za sve bicikliste, kako brdske i cestovne, tako i za cikloturiste.

Istra je idealna destinacija za ljubitelje biciklizma. Diči se spletom brdskih i cestovnih ruta, a njezin najsjajniji biser je biciklistička staza Parenzana. Šume i potočići, konobe i podrumi, tajanstvene crkvice i drevne ruševine - sve njezine ljepote umrežene su kilometrima biciklističkih staza.

Aquapark Istralandia, Aquapark Wibit i adreanalinski park Jangalooz

Za najmlađe, na plaži Stella Maris ima aquapark Wibit, a samo par minuta od njega je adreanalinski park Jangalooz. Na 20 min vožnje od nas je Aquapark Istralandia užitak mogu pronaći ljubitelji adrenalina. Na svakoj plaži imate mogućnost iznajmljivanja vodenih bicikla, mandolina, jedrenje na dasci, sup ...

Sea Star Festival - jedan od najpoznatijih glazbenih festivala na svijetu

Na Sea Star Festivalu su do sada neumorno partijali deseci tisuća glazbenih hodočasnika, uz svjetski slavne DJ kao što su Fatboy Slim, Dimitri Vegas & Like Mike, Robin Schulz, Paul van Dyk, Ofenbach, Nina Kravitz i Sven Väth te bendovi Prodigy, Hurts, Wu-Tang Clan i brojni drugi.

Umag - savršena destinacija za ljubitelje kvalitetne gastronomije i vrhunskih vina

U Umagu možete nagraditi svoja nepca najukusnijim zalogajima istarske kuhinje, uživati u vrhunskim vinima i maslinovim uljima. Istra je stvorena za gastronomske izazove i istraživanje. Prostor Umaga koji se proteže od ribom bogatog priobalja, pa do brdovitog zaleđa bogatog tartufima, gljivama, šparogama i drugim samoniklim biljem, idealno je ishodište za zanimljiv godišnji odmor u znaku izuzetnih enogastronomskih doživljaja.

UMAG PRUŽA TOLIKO TOGA ZANIMLJIVOGA

Prirodne ljepote grada i okolice, povijest i tradicija starog grada i topla mediteranska klima grad čine idealnim mjestom za odmor. Njegovoj atraktivnosti također uvelike pridonosi bogata sportska ponuda, iznimno cijenjena autohtona gastronomija i ceste vina i maslina.

Ljubitelji aktivnog odmora u Umagu će pronaći sve što žele jer Umag je grad turizma i sporta. Možete uživati u tenisu, nogometu, malom nogometu, biciklizmu, nordijskom hodanju, pješačenju, lovu, boćanju, odbojci na pijesku, košarci, ronjenju, jedrenju, skijanju na vodi, letenju zmajem i brojnim drugim aktivnostima. Ne propustite kušati brojne delicije i specijalitete ovoga kraja kao što su istarski pršut, istarski sir, ombolo, fritule, kroštule i vrhunac Istarske gastronomije tartuf te brojni riblji specijaliteti . sve to možete kušati u restoranima i konobama Umaga

ZNAMENITOSTI UMAGA

Savudrijski svjetionik, Arheološko nalazište Sipar, Sv. Petar, Valfontane, ostaci antičke arhitekture, Ostaci antičke luke, Amfora tipa Lamboglia 2 i tipa Dressel 2-4, Antička rustična vila s pristaništem, Zambratija - Antička vila u uvali Zambratija, Arheološko nalazište Katoro-rt Tiola, Arheološko nalazište gradina Romanija, Arheološko nalazište Đuba, Kulturno - povijesna cjelina grada Umaga, Molovi s dizalicama za čamce, Muzej grada Umaga - Museo civico di Umago - muzejska građa, Podmorske arheološke zone (3) Savudrija-Umag, Staro gradsko groblje s ostacima crkve sv. Andrije, Ladanjska palača Stancija Grande - Velika Stancija...

ŠTO VIDJETI I POSJETITI U UMAGU?

Umaški mol

Dugački kameni mol jedan je od zaštitnih znakova Umaga i idealno mjesto za sve koji vole šetnje uz šum valova i morske kapljice u zraku.

Stella Maris Resort

Turističko naselje Stella Maris kompleks je koji plijeni pozornost svojom veličinom i uređenošću, prelijepim apartmanskim kućicama i vilama te slikovitom lagunom. Izvrstan dojam nadopunjuju šumarci i zelene površine koje se protežu diljem cijeloga naselja.

ATP stadion „Goran Ivanišević“

Stella Maris Resort znamenit je i po tome što je na njegovu području smješten i slavni ATP stadion koji nosi ime našeg najpoznatijeg tenisača.

Umag Glavni trg

Središnji trg u Umagu posebno privlači pozornost impozantnom baroknom Župnom crkvom Uznesenja Marijina i Sv. Peregrina, koja dolazi u paru sa zvonikom visokim 33 metra.

Muzej grada Umaga

Smješten je u starom dijelu grada. Nalazi se u srednjovjekovnoj kuli iz 14/15 stoljeća, a posebno se ponosi zbirkom od 6 vrsta izložaka: numizmatička, kulturno povijesna, arheološka zbirka, likovna, zbirka fotografija i razglednica.

Zalazak sunca

A sada nešto u režiji Majke prirode. Grimizni zalazak sunca u Umagu uzaludno je opisivati riječima. Jednostavno, dođite i doživite.

Umag ISTRALANDIA